Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Корбецька О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Корбецька О. О. 
Якість деконсервованої сперми кнурів залежно від способів її заморожування [Електронний ресурс] / О. О. Корбецька // Науково-технічний бюлетень. - 2013. - № 109(1). - С. 135-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntb_2013_109(1)__23
Попередній перегляд:   Завантажити - 264.634 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Корбецька О. О. 
Вплив діаметру соломинок та режиму розморожування на показники якості деконсервованої сперми кнурів [Електронний ресурс] / О. О. Корбецька // Ветеринарна біотехнологія. - 2013. - Вип. 22. - С. 245-249. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vbtb_2013_22_45
Попередній перегляд:   Завантажити - 159.857 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Корбецька О. О. 
Вплив додавання різної концентрації гліцерину до середовища на якість сперміїв кнурів перед заморожуванням [Електронний ресурс] / О. О. Корбецька, А. Р. Корбецький, М. М. Шаран // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 1. - С. 186-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_1_38
Наведено результати вивчення впливу додавання різної концентрації гліцерину до середовища та тривалості еквілібрування на якість сперміїв кнурів перед заморожуванням. Оцінювання сперми проводили за наступними показниками: активністю, цілісністю та функціональністю плазматичних мембран та збереженістю акросом сперміїв. Встановлено, що підвищення концентрації гліцерину (6 %) за зменшеної експозиції (1 хв.) не спричиняють негативного впливу на якість сперміїв - активність, цілісність і функціональність плазматичних мембран і збереженість акросом, які ідентичні контролю. Використання зменшеної концентрації гліцерину (2 %) за малої тривалості інкубування (1 і 15 хв.) не призводять до суттєвих змін показників якості сперміїв перед заморожуванням. Висока концентрація гліцерину (8, 10 %) за різної тривалості інкубування вірогідно знижує якісні показники сперміїв.
Попередній перегляд:   Завантажити - 283.112 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Корбецька О. О. 
Вплив тривалості преінкубації сперми кнурів перед заморожуванням на їх морфо-біохімічні та кінематичні показники якості після деконсервації [Електронний ресурс] / О. О. Корбецька // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2013. - Т. 15, № 1(2). - С. 109-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2013_15_1(2)__20
Попередній перегляд:   Завантажити - 772.697 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Корбецький А. Р. 
Вплив швидкості охолодження у діапазоні від +15 °С до +5 °С на показники якості сперміїв кнурів після розморожування [Електронний ресурс] / А. Р. Корбецький, О. О. Корбецька // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 3. - С. 181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_3_49
Попередній перегляд:   Завантажити - 169.456 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Корбецька О. О. 
Вплив діаметра соломинок та режиму їх деконсервації на активність дифундованих ферментів у процесі кріоконцервації сперми кнурів [Електронний ресурс] / О. О. Корбецька // Біологія тварин. - 2013. - Т. 15, № 2. - С. 71-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2013_15_2_11
Наведено результати вивчення впливу різних діаметрів соломинок (2, 2,8, 5 і 7 мм) для кріоконсервації сперми кнурів на ступінь ушкодження плазматичних мембран і акросом та переживаність сперміїв після деконсервації. Вивчено рівень ушкодження сперміїв за активністю ферментів: аспартатамінотрансферази (АсАТ) та кислої фосфатази (КФ), дифундованих ушкодженнях клітин у середовище, а також виживання сперміїв протягом часу. Використано еякуляти від чотирьох кнурів породи ландрас. Після оцінки еякулятів (об'єм, активність, концентрація) проведено еквілібрацію за 5 <$Esymbol Р>C впродовж 120 хв. Заморожування сперми здійснювали в соломинках об'ємом 0,25, 0,5, 2 і 4 мл діаметром 2, 2,8, 5 і 7 мм відповідно, на програмному заморожувачі Planer R204, після чого соломинки переносили у рідкий азот. Розморожування сперми проведено за 37 <$E symbol Р>C впродовж 30 с, 50 <$E symbol Р>C - 12 с і 70 <$E symbol Р>C - 8 с. У плазмі (середовищі) визначено активність АсАТ та КФ. Крім того, досліджено виживання сперміїв. Найнижчою активність АсАТ і КФ після деконсервації сперми кнурів у середовищі була під час застосування соломинок з діаметром 2 і 2,8 мм та температури розморожування 50 <$E symbol Р>C протягом 12 с, що свідчить про краще збереження цілісності плазматичних мембран сперміїв під час застосування цього поєднання діаметра соломинки і температури розморожування у порівнянні з іншими дослідними зразками. Спермії, заморожені у соломинках діаметром 2,8 мм, показали найвищі результати виживання за температури розморожування 50 <$E symbol Р>C і становили 7,6 год.
Попередній перегляд:   Завантажити - 304.52 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського